نمونه سوالات کنکور , دانلود سوالات کنکور

نمونه سوالات کنکور , سئوالات کنکور,دانلود سوالات کنکور ریاضی, دانلود سوالات کنکور کارشناسی ارشد , پاسخ سوالات کنکور , پیشینه تحقیق , نمونه سوال پیام نور , جزوه , پاورپوینت , طرح توجیهی , پرسشنامه

نمونه سوالات کنکور , دانلود سوالات کنکور

نمونه سوالات کنکور , سئوالات کنکور,دانلود سوالات کنکور ریاضی, دانلود سوالات کنکور کارشناسی ارشد , پاسخ سوالات کنکور , پیشینه تحقیق , نمونه سوال پیام نور , جزوه , پاورپوینت , طرح توجیهی , پرسشنامه

دانلود مقاله در مورد خورشیدگرفتگی

دانلود مقاله در مورد خورشیدگرفتگی

دانلود-مقاله-در-مورد-خورشیدگرفتگیلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 13 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏1
‏نگاه اجمالی
‏گرفتگی کامل ‏خورشید ‏را ‏باید یکی از منظره‌های زیبا و در عین حال ترسناک طبیعت دانست. تنها موقعی می‌توان ‏این پدیده را دید که عوامل زیادی با هم انطباق پیدا کنند. خورشید کره فروزان بسیار ‏بزرگی است با قطری در حدود 109برابر قطر زمین که در فاصله 150 میلیون کیلومتری زمین ‏واقع شده است. ‏ماه ‏فقط یک چهارم ‏اندازه زمین ‏را دارد. ولی 400 بار نزدیکتر ‏از خورشید به زمین است. البته بدیهی است که اجسام را از فاصله‌های دورتر کوچکتر ‏می‌بینیم. اختلاف فاصله‌های ماه و خورشید نیز سبب می‌شود تا اندازه‌هایشان باهم ‏برابری کنند. از اینرو آن دو در آسمان تقریبا به یک اندازه دیده می‌شوند.
‏تاریخچه
‏در طول تاریخ این پدیده همواره مورد توجه اقوام و ملل مختلف بوده ‏است. اغلب تمدنهای کهن خورشید گرفتگی را پدیده‌ای شوم می‌پنداشتند و درباره آن ‏اعتقادات خرافی داشتند. چینیها عقیده داشتند که هنگام خورشید گرفتگی اژدهایی خورشید ‏را می‌بلعد. در بسیاری از فرهنگها خورشید گرفتگی بلایی آسمانی پنداشته می‌شده است. ‏مردم ‏هند ‏در خلال گرفتگی خود را تا گردن در آب ‏فرو می‌کردند و اعتقاد داشتند که با این کار به خورشید و ماه کمک می‌کنند تا در ‏برابر اژدها از خود دفاع کنند.
‏خورشید گرفتگی از دیدگاه علمی
‏3
‏اندازه ظاهری خورشید و ماه از زمین باهم ‏برابر است. علت این امر آن است که فاصله این دو جسم از کره ما متفاوت است. در نتیجه ‏در زمانهایی که ماه مسقیما از جلوی خورشید عبور می‌کند قرص خورشید در پس آن پنهان ‏می‌شود. شرط لازم و کافی برای وقوع پیوستن کسوف آن است که زمین ، خورشید و ماه در ‏یک خط یا تقریبا یک خط راست قرار بگیرند، بطوری که ‏سایه ‏ماه بر بخشی از زمین بیافتد کل این سایه از دو قسمت ‏نیم ‏سایه ‏که در قسمت بیرونی است نیمه درونی که تاریک و سیاه است تشکیل شده ‏است.
‏در محدوده نیم سایه ماه تنها قسمتی از خورشید را پوشانده است که به آن ‏خورشید گرفتگی جزیی ‏می‌گویند. در خلال گرفت بر ‏اثر حرکت ماه و چرخش زمین سایه ماه زمین را از غرب به شرق طی می‌کند، به این سیر ‏حرکتی سیر گرفتگی کلی می‌گویند. هر کسی که در این مسیر باشد خورشید را در حالت گرفت ‏کلی خواهد دید، این مسیر در بیشترین حالت به 320 کیلومتر می‌رسد و حدود نیم درصد ‏سطح زمین را می‌پوشاند. معمولا هر 1.5 سال خورشد گرفتگی کلی روی می‌دهد، اما ما در ‏طول عمرمان شاید یک بار شانس تماشای این پدیده را داشته باشیم.
‏کسوف تنها برای زمین
‏تصادف شگفت‌آوری است که اندازه ظاهری ‏قمر ‏زمین ‏، یعنی ماه ، به اندازه ظاهری خورشید برابر است. گر چه خورشید 400 بار ‏دورتر از ماه است، اما 400 بار هم بزرگتر از آن است. قطر بسیار بزرگ خورشید ، در ‏اثر مشاهده از این فاصله زیاد ، کاملا کوچک دیده می‌شود. اگر این پدیده جالب توجه
‏4
‏وجود نداشت‌، نمی‌توانستیم اطلاعات بیشتری در مورد ‏جو بیرونی خورشید ‏بدست می‌آوریم. بجز زمین ، ‏در هیچ یک از ‏سیارات ‏منظومه شمسی ‏پدیده گرفتگی خورشید روی نمی‌دهد.
‏علل کسوف
‏حدود 30 روز طول می‌کشد تا ماه یک بار زمین را دور بزند. دو یا ‏سه بار در هر سال ، ماه در مسیر خود ، مستقیما از فاصله بیان زمین و خورشید ‏می‌گذرد. در این هنگام گرفت خورشید رخ می‌دهد. قرص تاریک ماه برای مدت کوتاهی همه ‏خورشید یا بخشی از آنرا می‌پوشاند.
‏چرا هرگاه ماه از میان زمین و خورشید می‌گذرد این پدیده اتفاق ‏نمی‌افتد؟
‏دلیل این امر اینست که ‏مدار ماه ‏و ‏زمین ‏باهم زاویه دارد و در بسیاری از حالات ‏ماه از بالا یا پایین قرص خورشید می‌گذرد. مدار زمین و ماه در دو نقطه به هم بر ‏خورد می‌کنند که به این دو نقطه گره‌های مداری می‌گویند و ماه هرگاه در این گره با ‏زمین و خورشید در یک خط قرار بگیرد خورشید گرفتگی صورت می‌گیرد.
‏انواع کسوف
‏کسوف کامل
‏در این حالت ماه در نزدیکترین فاصله خود به زمین قرار دارد و در ‏یک خط راست نیز قرار دارند. در این حالت کل قرص خورشید در پشت ماه پنهان می‌شود. ‏سایه ماه فقط چند کیلومتر از سطح زمین را در بر می‌گیرد و به موازات حرکت ماه در ‏مدار خود ، یک مسیر طولانی منحنی شکل در روی زمین می‌پیماید. تنها کسانی می‌توانند
‏4
‏گرفتگی خورشید را ببینند که در جایی از این مسیر باریک و طولانی واقع ‏باشند.
‏در هر نقطه ، مدت گرفتگی کامل ، بیشتر از دو تا پنج دقیقه طول ‏نمی‌کشد. هر ‏چه گرفتگی کامل نزدیکتر می‌شود، آسمان تاریکتر می‌شود و ستارگان بیشتری ‏پدیدار می‌شوند. هنگامی که قرص خورشید کاملا پوشانده می‌شود، ‏هاله سفید رنگ درخشانی ‏در اطراف ماه ‏می‌درخشد. این همان ‏تاج ‏است که بصورت هاله‌ای از گازهای رقیق و ‏داغ از خورشید جریان دارند. در کنار قرص سیاه ماه ، حلقه باریک و سرخ رنگی از ‏گازهای خورشید به چشم می‌خورد که ‏فام سپهر ‏نام دارد.
‏کسوف جزئی
‏ساعتی پیش از آغاز گرفتگی کامل ، ماه شروع به پوشاندن بخشی از ‏خورشید می‌کند. در این مرحله گرفتگی صرفا حالت جزئی دارد. در نواحی وسیعی در هر دو ‏سوی مسیر گرفتگی ، تنها گرفتگی جزئی قابل روئیت است. در بر خی گرفتگیها فقط نیم ‏سایه با زمین در تماس است و تمام سایه از افراز قطبین می‌گذرد. طبعا این نوع خورشید ‏گرفتگی در قطبین صورت می‌گیرد.
‏کسوف حلقه‌ای
‏فاصله خورشید تا زمین و نیز فاصله تا ماه ثابت نیست، این ‏فاصله‌ها اندکی تغییر می‌کنند. هنگامی که زمین از حالت عادی خورشید نزدیکتر و از ‏ماه دورتر است، اندازه ظاهری ماه کوچکتر از اندازه ظاهری خورشید می‌شود. اگر در این ‏مواقع گرفتگی رخ دهد، ماه نمی‌تواند قرص خورشید را بطور کامل بپوشاند. در نتیجه ‏حلقه درخشانی از نور خورشید دور تا دور ماه را فرا می‌گیرد. این حالت را

 

دانلود فایل

دانلود مقاله در مورد خیابان سازی

دانلود مقاله در مورد خیابان سازی

دانلود-مقاله-در-مورد-خیابان-سازیلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 37 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏3‏-‏  23-12-4 روسازی خیابان
‏23-12-4-1 قشر زیراساس[1]
‏قشری از مصالح سنگی یا مخلوطی از مصالح سنگی و مواد چسباننده با ویژگیهای فنی مشخص که بر روی بستر خیابان ریخته می‌شود، قشر زیراساس نام دارد. بسته به شرایط جوی، نوع زمین، امکان دسترسی به مصالح مناسب در منطقه اجرای پروژه و بررسیهای اقتصادی، روش اجرای کار، تعیین و در مشخصات فنی خصوصی درج می‌شود. انواع روشهای تهیه و اجرای قشر زیراساس، باید با مندرجات ذیل این بخش و در صورت نیاز به مشخصات بیشتر با مندرجات نشریه شماره 101 دفتر تدوین ضوابط و معیارهای فنی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تحت عنوان ”مشخصات فنی عمومی راه(تجدید نظر اول) “ مطابقت نماید.
‏الف:  زیراساس شنی یا زیراساس سنگی[2]
‏مصالح مصرفی برای قشر زیراساس شنی، مصالح گردگوشه رودخانه‌ای، مصالح معدنی یا سنگ کوهی شکسته است. انتخاب مصالح باید با توجه به فواصل، امکان دستیابی به منابع فوق و رعایت مسائل اقتصادی در پروژه صورت گیرد.
‏1-    دانه‌بندی مصالح
‏دانه‌بندی مصالح باید بر اساس مندرجات مشخصات فنی خصوصی باشد. در صورت عدم وجود این اطلاعات، دانه‌بندی مصالح باید بر اساس روش‏ T27‏ در محدوده یکی از دانه‌بندیهای مندرج در جدول 23-12-4-1- الف -1 باشد.
‏جدول 23-12-4-1- الف-1 دانه‌بندی مصالح قشر زیراساس
‏درصد وزنی رد شده از الک
‏                              نوع دانه‌بندی اندازه الک
VI
V
IV
III
II
I
‏ -
‏ -
‏ -
‏ -
‏100
‏100
‏50 میلیمتر (2 اینچ)
‏100
‏100
‏100
‏100
‏95 - 75
‏ -
‏25 میلیمتر (1 اینچ)
‏ -
‏ -
‏100 - 60
‏85 - 50
‏75 - 40
‏65 - 30
‏5/9 میلیمتر (‏ اینچ)
‏100 - 70
‏100 - 55
‏85 - 50
‏65 - 35
‏60 - 30
‏55 - 2‏5
‏75/4 میلیمتر (شماره 4)
‏100 - 55
‏100 - 40
‏70 - 40
‏50 - 25
‏45 - 20
‏40 - 15
‏2 میلیمتر (شماره 10)
‏70 - 30
‏50 - 20
‏45 - 25
‏30 - 15
‏30 - 15
‏20 - 8
‏425/0 میلیمتر (شماره 40)
‏25 - 8
‏20 - 6
‏20 - 5
‏15 - 5
‏20 - 5
‏8 - 2
‏075/0 میلیمتر (شماره 200)
‏علاوه بر رعایت دانه‌بندیهای فوق مشخصات زیر باید در مورد مصالح مصرفی صدق نماید.
‏درصد مصالح گذرنده از الک نمره 200، نباید بیش از 2/3‏ مصالح گذرنده از الک نمره 4 باشد، در مواردی که دانه‌های ریز از نظر یخبندان، مضر تشخیص داده شود، می‌توان درصد گذرن‏ده از الک نمره 200 را تقل‏یل داد .
‏حد روانی L.L‏ و دامنه خمیری PI‏ بر اساس آزمایشهای T91‏ و T90‏ و T89‏ بر روی مصالح گذرنده از الک نمره 40 (425/0 میلیمتر)، نباید به ترتیب از (25%) و (6%) تجاوز نماید.
‏ـ ارزش ماسه‌ای S.E[3]‏ بر اساس آزمایش T176‏ بر روی مصالح گذرنده از الک نمره 4، نباید کمتر از 25 باشد.
‏ـ درصد سایش با روش لوس‌آنجلس بر اساس آزمایش T96‏ بر روی مصالح درشت‌دانه، نبایستی از (50%) تجاوز نماید.
‏ـ ظرفیت باربری مصالح اشباع شده[4]‏ با روش T193‏ در آزمایشگاه که روی نمونه‌های با تراکم (100%) و به روش T180 ‏انجام شده، ‏نباید از (20%) کمتر باشد.
‏2-    جنس مصالح
‏در هر پروژه باید نوع مصالح رودخانه‌ای، کوهی یا مخلوطی از این دو در مشخصات فنی خصوصی ذکر گردد، در مواردی که حجم مصالح معدن کمتر از میزان پیش‌بینی شده باشد، باید از معادن جدید که مشخصات مصالح آن منطبق با ضوابط و مشخصات موردنظر است، استفاده شود. در صورتی که معدن دارای دانه‌های بزرگتر از اندازه موردنظر باشد، باید مصالح از سنگ‌شکن یا سرند عبور داده شود تا مصالح موردنظر به دست آید. قبل از باز کردن کامل معدن برای بهره‌بردای، باید از انطباق مصالح از نظر کیفیت و کمیت با مشخصات خواسته شده، اطمینان حاصل نمود تا حتی‌المقدور برای مصالح خواسته شده از یک معدن استفاده شود و احتیاجی به تغییر معدن نباشد. قبل از حمل مصالح به پای کار، باید طبق روش T2‏ حداقل 25 کیلوگرم از مصالح معدن را برای آزمایشهای مربوط، برداشت نمود. قبل از بهره‌برداری از معدن باید لایه‌های خاک نباتی، مواد لجنی و سایر مواد نامناسب از سطح معدن پاک شود و پس از بهره‌برداری و اتمام کار وضعیت محل به شرایط عادی برگشت داده شده و سطوح خاکبرداری شده به صورت مورد قبول شیب‌بندی[5]‏ گردد. مصالح مصرفی باید با مشخصات و مندرجات فصل دوم این نشریه مطابقت نماید. از به کار بردن مصالحی که بر اثر یخ زدن یا گرم کردنهای متوالی یا مرطوب و خشک شدنهای پی‌درپی خرد شوند، بایستی جداً خودداری شود، در هر حالت مشخصات مصالح مصرفی قبل از حمل، باید به تأیید دستگاه نظارت برسد.
‏روش اجرا
‏قبل از اجرا و پخش مصالح زیراساس باید بستر راه کاملاً مهیا، از هرگونه مواد زائد اضافی عاری و طبق پروفیلهای طولی و عرضی خواسته شده، آماده باشد. ناهمواریها و رواداری سطح خاکریز، نباید از 3 سانتیمتر با شمشمه 4 متری در جهات مختلف تجاوز نماید. مصالح منطبق با مشخصات خواسته شده، باید به پای کار، حمل و بر روی بستر روسازی به فواصل مساوی یکنواخت، تخلیه و سپس لایه لایه پخش شود. برای کنترل رقوم سطح لایه‌ها قبل از انجام هرگونه عملیات، باید در طرفین راه و به فاصله کافی از محور میخهای چوبی یا فلزی به فواصل 15 تا 50 متر بسته به نظر دستگاه نظارت کوبیده شود. جای میخها باید در محلهای مناسب چنان انتخاب شود که در طول اجرای کار همواره مورد استفاده دستگاه نظارت، واقع و تا پایان کار مورد حفاظت قرار گرفته و هیچ نوع تغییری در مختصات آنها به وجود نیاید. ‏
‏مصالح باید توسط گریدر یا وسیله مناسب دیگر پخش شود. نحوه عمل باید چنان باشد که پس از تنظیم و کوبیدن ابعاد لایه‌ها با رقوم و شیبهای خواسته شده کاملاً مطابقت نماید.
‏قبل از کوبیدن از هر 1500 مترمکعب مصالح پخش شده، باید 25 کیلوگرم نمونه برای انجام آزمایشهای موردنظر در این بخش، برداشته شود. پس از اتمام عمل پخش آبپاشی به وسیله تانکر با حجم مناسب به صورت یکنواخت و با فشار ثابت انجام می‌شود تا رطوبت موردنظر به صورت یکنواخت حاصل شود. توقف آبپاشی و تخلیه آب در یک محل که باعث صدمه زدن به جسم راه گردد، مجاز نمی‌باشد. میزان تراکم و رطوبت بهینه، باید بر اساس روش آشتو T180‏ در آزمایشگاه تعیین شود. رواداری مجاز آب مصرفی از میزان تعیین شده در آزمایشگاه،‏ 5/1%‏±‏ خواهد بود.
‏پس از آبپاشی، غلتک‌زنی با غلتکهای 10 تا 20 تنی استوانه‌ای فلزی یا غلتکهای چرخ لاستیکی انجام خواهد شد. در صورت تصویب دستگاه نظارت می‌توان از غلتکهای ویبره (لرزشی) نیز استفاده نمود، ولی در هر حالت قبل از بکارگیری این غلتکها، باید از غلتکهای استاتیکی استفاده شود. نوع و وزن غلتک باید چنان انتخاب شود که باعث خرد شدن مصالح نگردد. غلتک‌زنی باید از کنارهای خیابان، شروع و به محور آن ختم شود. در نقاطی که استفاده از غلتکهای خودرو امکانپذیر نباشد، می‌توان از وسایل کوبنده موتوری کوچک استفاده و عمل کوبیدن را تا تراکم موردنظر ادامه داد، رعایت نکات زیر هنگام کوبیدن مصالح الزامی است:
‏ـ ضخامت لایه کوبیده شده، نباید از 15 سانتیمتر تجاوز نماید. در مواردی و با تصویب دستگاه نظارت می‌توان ضخامت هر لایه کوبیده شده را تا 20 سانتیمتر افزایش داد، مشروط بر اینکه تراکم موردنظر در تمام ضخامت لایه تأمین شود.
‏ـ ضخامت هر لایه نباید از 2 برابر قط‏ر بزرگترین دانه مصالح مصرفی کم‏تر باشد .
‏4-    کنترل کیفیت
‏رعایت مندرجات بندهای الف ـ 1 الی الف ـ 3 فوق‌الذکر و مندرجات فصل دوم این نشریه در مورد مصالح مصرفی الزامیست. پیمانکار موظف است قبل از اجرا، کیفیت مصالح مصرفی را بر اساس مشخصات و داده‌های این نشریه مورد ارزیابی قرار دهد تا پس از تأیید دستگاه نظارت و آزمایش توسط آزمایشگاه معتبر و مورد قبول کارفرما به مصرف برسد. دستگاه نظارت مخیر است به هر تعداد و میزان که صلاح بداند، آزمایشهای لازم را در مورد مصالح مصرفی معمول دارد. کنترلهای زیر پس از اجرا باید صورت گیرد:
‏ـ در هر روز باید لایه‌های کوبیده شده زیراساس به قسمتهای مساوی در طول مسیر از 150 تا 200 متر و در هر خط عبور، تقسیم و در هر قسمت حداقل یک آزمایش تراکم درجا طبق روش T191‏ آشتو انجام گردد. تراکم به دست آمده باید حداقل برابر با (100%) دانسیته ماکزیممی باشد که به روش T180‏ آشتو در آزمایشگاه حاصل می‌شود.
‏ـ برای آزمایش تراکم به روش T180‏ آشتو باید حداقل در هر هزار متر و در هر خط عبور، یک نمونه‌گیری صورت گرفته و در آزمایشگاه مورد آزمایش قرار گیرد. چنانچه تراکم نسبی به دست آمده کمتر از تراکم خواسته شده در مشخصات و نقشه‌های اجرایی باشد، پیمانکار موظف است بلافاصله و با ابلاغ دستگاه نظارت لایه کوبیده شده را شخم زده و سپس آبپاشی و غلتک‌زنی نماید و این عمل آنقدر ادامه یابد تا تراکم خواسته شده تأمین شود.
‏ـ کنترل رقوم تمام شده در مقاطع عرضی و طولی قبل از اجرای هر لایه از قشر زیراساس صورت می‌گیرد. اختلاف رقوم در تمام جهات، نباید از 2‏±‏ سانتیمتر تجاوز نماید و علاوه بر آن رواداری ناهمواریهای سطح در طول شمشه چهار متری، نباید از 5/2 سانتیمتر تجاوز نماید.
‏ـ برای حفاظت وضعیت قشر زیراساس پیمانکار موظف است پس از کنترل و تأیید دستگاه نظارت از تردد ماشین‌آلات بر روی آن جلوگیری نموده و با توجه به برنامه زمانبندی اجرای کار نسبت به اجرای قشرهای اساس اقدام نماید. چنانچه به هر دلیل وقفه‌ای در اجرای لایه‌های اساس ایجاد شود و این مدت طولانی باشد، قبل از ادامه کار، دستگاه نظارت اقدام به کنترل کارهای انجام شده قبلی نموده و در صورت تأیید، اجازه اجرای قشر رویه را صادر می‌نماید.
‏ب:   زیراساس مخلوط شن و ماسه و خاک[6]
‏عموماً مخلوط شن و ماسه و بعضاً منابع رودخانه‌ای فاقد دانه‌بندی مناسب برای استفاده در قشر زیراساس می‌باشند و نمی‌توان این مصالح را بدون اصلاح به کار گرفت، معمولاً با اضافه نمودن درصدی از مصالح منتخب می‌توان دانه‌بندی مناسب را برای این مصالح تأمین نمود.
‏1-    دانه‌بندی مصالح
‏به منظور دستیابی به مقاومت لازم برای قشر زیراساس مخلوط، رعایت دانه‌بندی مناسب الزامیست، از این رو برای تأمین این منظور، زیراساس مخلوط باید حاوی دانه‌های درشت، ریز، سیلیت و رس به نسبتهای صحیح باشد. چنانچه مصالح محلی دارای ویژگیهای موردنظر باشد، می‌توان بدون اضافه نمودن مصالح منتخب آن را به عنوان قشر زیراساس مورد استفاده قرار داد.
‏نمونه‌برداری از مصالح قشر زیراساس مخلوط مطابق روش T87‏ آشتو و تعیین دانه‌بندی و حدود آتربرگ به ترتیب بر اساس روشهای T27‏ ، T91‏ ، T90‏ وT89‏ صورت می‌گیرد. با توجه به دانه‌بندی مصالح مورد اختلاط، باید طرح اختلاط مصالح توسط آزمایشگاه مورد تأیید کارفرما تهیه شود.
‏2‏- ‏روش اجرا
‏خاکهای موجود در محل و مصالح منتخب، باید به شرح نسبتهای تعیین شده در طرح اختلاط در سطح راه با وسایل مناسب نظیر گریدر و ارابه دیسک‌دار مخلوط گردد. انتخاب دستگاه بستگی کامل به نوع مصالح مورد اختلاط داشته و این انتخاب باید با نظر و تأیید دستگاه نظارت صورت گیرد. مصالح مناسب باید بر اساس نقشه‌های اجرایی، پخش، پروفیله و آماده کوبیدن گردد، میزان پخش باید به نحوی باشد که پس از کوبیدن، رقومها، شیبها و ابعاد داده شده در نقشه‌های اجرایی به دست آید. عمل آبپاشی با تانکر صورت می‌گیرد، آبپاشی باید با فشار یکنواخت انجام شود و پس از آبپاشی بلافاصله، عمل غلتک‌زنی انجام شود، روش اجرای غلتک‌زنی طبق بند الف (زیراساس شنی) خواهد بود.
‏3-    کنترل کیفیت
‏رعایت نکات زیر در کنترل کیفیت مصالح و روش اجرا الزامی است:
‏ـ تراکم مناسب و رطوبت نظیر با توجه به روش T180‏ آشتو به دست می‌آید. رواداری آب مصرفی (5/1%‏±‏) می‌باشد.

 

دانلود فایل

دانلود مقاله در مورد خیار 50 ص

دانلود مقاله در مورد خیار 50 ص

دانلود-مقاله-در-مورد-خیار-50-صلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..DOC) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 48 صفحه

 قسمتی از متن word (..DOC) : 
 

34
1
‏مقدمه
‏خیار (Cucumis sativus‏) گیاهی از تیره ‏کدو‏ئ‏یان‏ است که اقسام گوناگون دارد. میوه‌اش درشت و سبز یا سفیدرنگ است‏.‏ بوته آن مانند بوته ‏خربزه‏ است.
‏واژه خیار ریشه و بنیاد فارسی داشته و از فارسی به زبان عربی داخل شده.
‏تاریخچه
‏مبدأ خیار را نواحى جنوبى آسیا ‏(‏ ‏هندوستان‏ )‏ ‏ذکر کرده‌اند. ‏در هندوستان حداقل سه هزار سال کاشت می گردیده و رومیها و یونانیان قدیم نیز از آن استفاده ‏ ‏می نموده اند.
‏در این مناطق همچنان فرم‌هاى اولیه خیار که به‌صورت وحشى مى‌رویند و داراى میوه‌هاى کوچک و تلخ مى‌باشند یافت مى‌شود.
2
‏کاشت خیار در دنیا سابقه چند هزار ساله دارد. ‏ ‏حدود بیست قرن قبل از میلاد مسیح مصریان قدیم از آن استفاده ‏ ‏می کرده اند .
‏کشورهای تولید کننده
‏مهمترین‏ ‏کشورهای تولید کننده خیار ‏چین و ‏آ‏مریکا‏ هستند.
‏ایالت فلوریدا مهمترین تولید کننده خیار در آمریکا است و حدود یک سو م خیار کل آمریکا را تولید می کند .
‏در ایران استانهای ‏کهکیلویه‏ ‏ و‏ ‏ بویر احمد، لرستان ، خوزستان ‏ ‏و‏ ‏ایلام
‏مشخصات ‏گیاه‏ ‏‌شناسى‏
‏طبقه‌بندی ‏علمی
‏فرمانرو:
‏گیاهان
‏دسته:
Magnoliophyta
‏رده:
Magnoliopsida
‏راسته:
Cucurbitales
3
‏خانواده:
Cucurbitaceae
‏جنس:
Cucumis
‏گونه:
C. sativus
‏خیار گیاهی است گلدار، از رده دولپه ای ها، از گیاهان یکساله جالیزی، از خانواده کدوئیان‏ (Cucurbithacae)‏ ‏با نام علمی‏ (Cucumis sativus)‏.
‏خیار گیاهى خزنده است‏.‏ ‏ریشه ‏آ‏ن نسبتاً سطحی است و برای کاشت آن باید خاک سطح الارض کاملاً آماده و غنی از مواد غذایی باشد. ریشه آن یکساله و گاهی هم دائمی است.
‏ساقه آن علفی‏،‏ ‏رونده‏ ‏و به رنگ سبز روشن، آبدار و دارای پوست نازک و کرکهای ریزی است که از ساقه منشعب می شوند. طول بوته خیار با توجه به هرسی که انجام می شود مکن است به بیش از 6 m‏ برسد‏.‏
‏در واریته های معمولی برگها نسبتاً کوچک در واریته های بکرزا یا پارتنوکارپیک برگها بزرگتر، پنجه ای شکل و به رنگ سبز روشن بوده و بریدگی های کم عمق، برگ را به پنج قسمت یا Lobe‏ که غالباً به شکل مثلث هستند، تقسیم می کند. دمبرگ آن بلند، آبدار، قطور، و رگبرگها مشخص و روشنتر از خود برگ هستند.
‏ گیاهى یک پایه است. تعداد گل‌هاى نر بیشتر از گل‌هاى ماده بوده و زودتر از آنها نیز ظاهر مى‌شوند. البته در خیارهاى نوع گلخانه‌اى فقط گل‌هاى ماده به‌‏ ‏وجود مى‌آیند‏.‏ یعنى میوه‌هاى پارتنوکارپ هستند و احتیاجى به تلقیح گل نمى‌باشد. در خیارهاى معمولى باید گرده‌افشانى انجام گیرد و زنبور عسل نقش مهمى در تلقیح آن خواهد داشت.
‏میوه در بعضى از انواع و ارقام خیار تلخ مى‌باشد.
‏میوه خیار از لحاظ گیاه‏ ‏شناسی شفت بشمار میرود یعنی میوه ای است گوشتی که برون بر آن نازک، میانبر آن گوشتی و خوراکی و درون بر آن غشائی و سخت است.

 

دانلود فایل

دانلود مقاله در مورد خیار هندوانه طالبی کدو و خربزه 90 ص

دانلود مقاله در مورد خیار هندوانه طالبی کدو و خربزه 90 ص

دانلود-مقاله-در-مورد-خیار-هندوانه-طالبی-کدو-و-خربزه-90-صلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..DOC) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 98 صفحه

 قسمتی از متن word (..DOC) : 
 

‏خی‏ار
‏خیار
‏طبقه بندی مبدا و تاریخچه
‏خیار Cucumis sativus‏ و طالبی متعلق به یک جنس می باشند خیار احتمالا بومی اسیا و افریقا بوده و شواهی در دست است که در غرب اسیا حداقل برای مدت 3000 سال کشت و زرع می گردیده است . خیار برای یونانیها و رومی های قدیم که انرا به اروپا معرفی کردند شناخته شده بود . در امریکا از زمان سکونت مهاجرین اولیه پرورش ان متداول بوده است .
‏وسعت و اهیمت
‏تولدی خیار در طی سالها افزایش یافته و در درجه هشتم از لحاظ سطح زیرکشت و در درجه دهم از نظر ارزش در بین 22 نوع سبزی عمده در سال 1977 بوده است .
‏سطح زیر کشت برای خیاری که بطور تازه عرضه می گردد حدود 20250 هکتار تا سال 1969 نسبتا ثابت باقی ماند لیکن به 21024 هکتار در سال 1977 افزایش پیدا نمود . ارزش کل از 14269000 دلار در سال 1949 به بیش از 55400000 دلار در سال 1977 افزایش یافت . سطح زیر کشت خیار برای تهیه خیار شور از 55125 هکتار به 39270 هکتار بین سالهای 1949 و 1959 کاهش یافت و به 50220 هکتار در سال 1977 افزایش پیدا نمود . ارزش محصول خیارشور از 16995000 دلار در سال 1949 به 79244000 دلار در سال 1977 افزایش زیادی یافت . ایالات فلوریدا و کارولیناها در مورد تولید خیاری که بطور تازه ببازار عرضه می شود پیشتازهستند . در حالی که کارولیناها و میشیگان از لحاظ تولید خیار برای خیار شور و ارزش آن پیشتاز هستند . حداول 20-1 و 20-2 فصل برداشت شف سطح زیرکشت َ، تولید و ارزش در ایالت مختلف را نشان می دهد در حالی که شکل 20-1 نحوه پراکندگی و آمار نحوه عملکرد کل خیار در سالهای 1977 -1949 را عرضه می کند .
‏خیار یکی از سبزیهای معروف دنیاست . مبدا و مشنا اصلی خیار کاملا مشخص و معلوم نیست ولی به اح تمال زیاد بومی مناطق گرمسیری اسیا و افریقا می بشاد ، زیرا بیشاز 3000 سال است به عنوان غذا در آن مناطق کشت می گردد .
‏نوشته ها نشان می دهند که در 100 سال قبل از میلاد مسیح خیار به وسیله سفیر چین از ایران به کشور چین برده شده است . یونانیان و رومیها آن را می شناختند . این گیاه در قرن نهم به فراسنه معرف شد و از آ‏«‏ پس در آن جا کشت گرددی . سپس در قرن چهاردهم کشت خیار در انگلستان متداول گشت . سرخ پوستان آمریکا آن را می شناختند و به ک شت آن می پرداختند .
‏روند کار در راندمان تولید
‏کاشت ، کودشیمایی ، مبارزه با آفات و برداشت خیار احتیاج به میزان قابل توجهی نیروی اناسنی دارد . بین سالهای 1939 و 1959 احتیاج به کارگر برای هر هکتار جهت تولید یاری که به طور تازه به بازار عرضه می گردید از 314 ساعت کار به 282 ساعت کاهش جزئی یافت و به 180 ساعت کار در سال 1977 تقلیل پیدا نمود در طی دوره 1977-1939 بهبود ماشین آلات و عملیات زراعی نتیجه حاصل از یکساعت کار را 342 درصد اضافه نمود برداشت مکانیکی سبب تداوم این افزایش خواهد شد .
‏مشخصات گیاه شناسی
‏خیار از جنس Cucumis‏ می باشد و نام علمی آن Cucumis sativus L‏ است . حدود 30 گونه آن را در اسیا و افریقا یافته اند . یکی از گونه های این جنس تولید نووعی خیار می کند که در انگلیس به آن جرکین می گویند. و نام علمی آن Cucumia anguria L‏ می باشد . این نوع خیار که در مناطق گرمسیری امریکای جنوبی کشت و مصرف می گردد . دارای میوه ی تخم مرغی شکل است که طول ا‏«‏ بین 3 تا 7 سانتی متر می باشد . میزان خار روی میوه آن بیشتر از خیار معمولی است . خیار دارای ساقه ی خزنده و کشیده می باشد که ممکن است طول بوته آن روی زمین از 2 متر هم تجاوز کند . امروزه در نتیجه اصلاح ارقامی از خیار به وجود آمده است که تولید بوته ی کوتاهی می کند این نوع خیار مناسب کشت در باغچه و گلدان است‏ .
‏برگهای بوته خیار بسیار پهن و بزرگ می باشد که به وسیله دمبرگ طولانی و به صورت متناوب به ساقه (تتوخالی) متصل شده است . خیار گیاهی است یک پایه ولی گلهای نر و ماده آن از هم جدا هستند . در ابتدا تعداد گلهای نر بیشتر ازماده است . گلهای ماده فقط یک روز قابلیت تلقیح خود را حفظ می نمایند .
‏ارقامی از خیار وجود دارد که فقط گلهای ماده تولید می کند و به آنها ماده زا می گویند . امروزه این نوع را از طیق دو رگه گیری به وجود می اورند . بوته های این نوع را از طریق دو رگه گیری به وجود می آورند . بوته های این نوع خیار زودرس تولید می کنند و تعداد بذر در هر میوه کمتر از انواع دیگر خیار می باشد . همچنین تراکم میوه روی بوته زیادتر از نوع معمولی است بنابراین دارای عملکرد بیشتری می باشد . البته این نوع خیار مخصوص کشت و پرورش در داخل گلخانه و همچنین کشت و برداشت به صورت مکانیزه است . میوه آن باریک ، طولانی و اغلب بدون بذر می باشد . ممکن است میوه ها از طریق بکرزایی به وجود ایند . یعنی بدون عمل گرده افشانی میوه حاصل می شود . ولی اگر این نوع بوته با سایر انواع خیار کاشته شود َ، تولید میوه با بذر می نماید . امروزه با محلول پاشی بوته های ماده زا با اسید جیبرلیک توانسته اند باعث بوجود آمدن گلهای نر گردند . در این صورت با ظهور تعداد کمی گل نر روی بوته ی ماده زا سببمی گردد که گلهای ماده خود گشن شوند . گلهای ماده خیار به وسیله ی سایر گیاهان تیره کدوییان مانند کدو و هندوانه تلقیح نمی شود .
‏متخصصین اصلاح نباتات از این رقم بیشتر برای اصلاح خیار استفاده می کنند . زرا کار کردن با این نوع بسیار ساده است چون مزاحمتی از ناحیه ی گلهای نر ندارند . تهیه بذر دورگ نسل اول از این طریق بسیار آسان است و فقط کافی است که بین آنها پایه های معمولی خیار کاشته شود . گذاشتن تعدادی کنوی زنبور عسل به این امر کمک می کند . بذری که روی پایه مادری تشکیل می شود بذر دورگ نسل اول است . بوته ی خیاری که نسبت به بوته سایر گیاهان تیره کدوییان کوچکتر است بوته خیار ککردار و رونده می باشد . میوه خیار سه حجره ای است . سطح میوه در ابتدا پر از خار خیلی ریز می باشد که به تدریج که میوه می رسد از مقدرا خارها کاسته می شود طول عمر بوته ی خیار خیلی کوتاهتر از طول عمر بقیه گیاهان این تیره است .
‏تلخی ته خیار و گاهی اوقات در تمام خیار معلول وجود ماده ای تلخ به نام کوکوربتاسین است . این ماده دارای انواع مختلفی است و به شکل مونوگلیکوزید و آگلیکون در گیاه یافت می شود . بیشتر این ترکیبات را در میوه و ریشه گیاه می توان یافت . برگ و ساقه تهی از این ماده است . در افریقای جنوبی و استرالیا از آن به عنوان دارو و در معالجه بعضی از بیماریها استفاده می کنند . گاهی این ماده موجب مسمومیت می شود .
‏آب و هوای مناسب
‏تمام سبزیهای تیره کدوییان گیاه فصل گرم می باشند و در هوای گرم نتیجه مطلوب میدهند . ولی خیار در هوای کمی خنک رشد بهتری دارد و نسبت به هوای بسیار گرم مقاوم نیست . بعضی خیار را جزء گیاهان فصل خنک محسوب می کنند البته در عمل هم خیار یک محصول بهاره و پاییزه است . ولی نسبت به سرما بسر حساس می باشد و سرمای اوایل پاییز برگهیا آن را ضایع کرده بوته آن را خشک می کند . بهترین دما برای جوانه زدن آن بین 17 تا 20 درجه سانتیگراد می باشد موقعی به کشت خیار اقدام می کنیم که دمای متوسط روزانه بین 20 تا 24 درجه سانتی گراد باشد . در مناطقی که چنین دمایی تامین نمی شود (کشورهای اروپایی) از گلخانه استفاده می شود . خیار یک محصول فصل گرم است و گیاهان جوان آن توسط یخبندان شدیدا اسیب می بیند . بهرحال خیار را در همه جای ایالت متحه می توان پرورش داد . زیرا این محصول در یک دوره نسبتا کوتاهی می رسد میانگین درجه حرارت روزانه بین 18 تا 24 درجه سانتی گراد برای رشد خیار مناسب ترین می باشد . لیکن مانند طالبی حرارت برای خیار از عوامل بسیار مهم و اساسی نیست .
‏انتخاب ارقام و بذر
‏ارقام

 

دانلود فایل

دانلود مقاله در مورد خیار درختی 40ص

دانلود مقاله در مورد خیار درختی 40ص

دانلود-مقاله-در-مورد-خیار-درختی-40صلینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 40 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏1
‏مقدمه
‏کشت بدون خاک شامل انواع‏ی‏ از روشها‏ی‏ غ‏ی‏ر‏ متعار‏ف‏ ‏کاشت‏ گ‏ی‏اهان‏ است . مانند کشت آب‏ی‏ و کشت در ماسه و ‏کشت‏ در سنگر‏ی‏زه‏ و کشت هوا‏یی‏ و کشت داخل لوله و ... ‏کلمه‏ ه‏ی‏دروپون‏ی‏ک‏ برا‏ی‏ اول‏ی‏ن‏ بار در آمر‏ی‏کا‏ است‏فاده ‏شد‏ و متراد‏ف‏ با کشت بدون خاک است . ول‏ی‏ در آلمان و ‏انگل‏ی‏س‏ کشت آب برا‏ی‏ ا‏ی‏ن‏ روش نام گذار‏ی‏ م‏ی‏ شود ...
‏کشت‏ بدون خاک شامل انواع‏ی‏ از روشها‏ی‏ غ‏ی‏ر‏ متعار‏ف‏ ‏کاشت‏ گ‏ی‏اهان‏ است . مانند کشت آب‏ی‏ و کشت در ماسه و ‏کشت‏ در سنگر‏ی‏زه‏ و کشت هوا‏یی‏ و کشت داخل لوله و ... ‏کلمه‏ ه‏ی‏دروپون‏ی‏ک‏ برا‏ی‏ اول‏ی‏ن‏ بار در آمر‏ی‏کا‏ است‏فاده‏ ‏شد‏ و متراد‏ف‏ با کشت بدون خاک است . ول‏ی‏ در آلمان و ‏انگل‏ی‏س‏ کشت آب برا‏ی‏ ا‏ی‏ن‏ روش نام گذار‏ی‏ م‏ی‏ شود .
‏روش‏ کشت گ‏ی‏اهان‏ بدون خاک از سالها قبل در ‏ف‏لسط‏ی‏ن‏ ‏اشغال‏ی‏ است‏ف‏اده‏ م‏ی‏ شده است در ا‏ی‏ن‏ منطقه به دل‏ی‏ل‏ ‏کمبود‏ آب و خاک ا‏ی‏ن‏ روش جا‏ی‏گز‏ی‏ن‏ مناسب‏ی‏ برا‏ی‏ زراعت ‏روشها‏ی‏ متداول است .
‏هیدروپونیک در عمل به معنی کاشت گیاهان در آب و محلول غذایی بدون استفاده از خاک می باشد. کشت هیدروپونیک این امکان را به کشاورز می دهد که در زمان کوتاهتر با زحمت کمتر محصولی با راندمان بیشتر را کشت نماید.علم هیدروپونیک ثابت کرده است که برای رشد گیاهان به خاک احتیاجی نیست اما به عناصری که در خاک موجود است( مواد معدنی، موادآلی) احتیاج است. هر گیاهی را می توان به صورت هیدروپونیک کشت کرد ولی بعضی از آنها موفقیت بیشتری در این سیستم دارند. کشت هیدروپونیک برای میوه هایی با محصولات مقاوم از قبیل گوجه - خیار - فلفل - گیاهان برگی مثل کاهو - سبزی و گیاهانی که رشد سریعی دارند ایده آل است.
‏امروزه از کشت هیدروپونیک برای تولید علوفه دام استفاده های زیادی می شود و این امر به یک راه اقتصادی و مناسب برای تولید علوفه دامداران تبدیل شده است.
‏در کشت هیدروپونیک در صورتی می توانید پیشرفت کنید که محلول غذایی صحیحی برای تامین احتیاجات گیاه تهیه کنید.
‏2
‏اغلب اعمالی که برای کشت هیدروپونیک انجام می شود شبیه اعمال کاشت گیاهان در خاک است. کشت تجاری هیدروپونیک شامل ترکیبی از تکنولوژی هیدروپونیک با کنترل عوامل محیطی برای رسیدن به بهترین کیفیت محصول می باشد. در ساختار گلخانه شما با کنترل دما ، رطوبت و نور قادر به کشت در تمام طول سال می باشید.
‏به‏ طور کل‏ی‏ کشت بدون خاک از دو س‏ی‏ستم‏ پ‏ی‏رو‏ی‏ م‏ی‏ کند :
‏1- س‏ی‏ستم‏ باز : محلول غذا‏یی‏ مججد است‏ف‏اده‏ نشده ‏مثل‏ کشت در پشم سنگ و کشت ک‏ی‏سه‏ ا‏ی‏ و کشت در ‏سنگر‏ی‏زه‏
‏2- س‏ی‏ستم‏ بسته : محلول غذا‏یی‏ مجدد مورد است‏ف‏اده‏ ‏قرار‏ م‏ی‏ گ‏ی‏رد‏ و به عبارت د‏ی‏گر‏ محلول در ‏ی‏ک‏ چرخه ‏قرار‏ دارد و به آن ‏ف‏قط‏ مواد غذا‏یی‏ که کاهش م‏ی‏ ‏ی‏ابند‏ و آب اضا‏ف‏ه‏ م‏ی‏ شود .
‏اما‏ ا‏ی‏ن‏ روش کشت بدون خاک ‏ی‏ک‏ سر‏ی‏ مزا‏ی‏ا‏ و معا‏ی‏ب‏ی‏ ‏نسبت‏ به د‏ی‏گر‏ روشها‏ی‏ متداول کشت گ‏ی‏اهان‏ دارد که در ‏ز‏ی‏ر‏ ب‏ی‏ان‏ م‏ی‏ شوند :
‏1- چون محلول غذا‏یی‏ ما‏ی‏ع‏ است به راحت‏ی‏ م‏ی‏ توان ‏آن‏ را کنترل کرد و تنها مواد غذا‏یی‏ که کاهش ‏ی‏ا‏ف‏ته‏ ‏است‏ را به محلول اضا‏ف‏ه‏ کرد در حال‏ی‏ که در خاک ا‏ی‏ن‏ ‏کار‏ غ‏ی‏ر‏ ممکن است ( هز‏ی‏نه‏ ز‏ی‏اد‏ی‏ دارد ) .
‏2- گ‏ی‏اهان‏ را م‏ی‏ توان در مناطق‏ی‏ پرورش داد که ‏در‏ حالت عاد‏ی‏ رشد نم‏ی‏ کنند
‏3- مصر‏ف‏ آب در ا‏ی‏ن‏ روش به طور قابل ملاحظه ا‏ی‏ ‏کاهش‏ م‏ی‏ ‏ی‏ابد‏ و ا‏ی‏ن‏ ‏ی‏ک‏ مز‏ی‏ت‏ برا‏ی‏ نواح‏ی‏ خشک است .
‏4- در ا‏ی‏ن‏ روش ضد ع‏ف‏ون‏ی‏ کردن مح‏ی‏ط‏ رشد بس‏ی‏ار‏ شده ‏و‏ کم هز‏ی‏نه‏ است در حال‏ی‏ که ضد ع‏ف‏ون‏ی‏ کردن خاگ گران ‏ق‏ی‏مت‏ و غ‏ی‏ر‏ ممکن است . پس در ا‏ی‏ن‏ روش آلودگ‏ی‏ها‏ی‏ ‏ر‏ی‏شه‏ بس‏ی‏ار‏ کم د‏ی‏ده‏ م‏ی‏ شود .
‏5- در ا‏ی‏ن‏ روش م‏ی‏ توان از آبها‏ی‏ شور هم ‏است‏ف‏اده‏ کرد .
‏6- در ا‏ی‏ن‏ روش محصول بس‏ی‏ار‏ ب‏ی‏شتر‏ و ک‏یفی‏ت‏ عال‏ی‏ ‏داشته‏ چون مواد غذا‏یی‏ به راحت‏ی‏ در اخت‏ی‏ار‏ گ‏ی‏اه‏ ‏قرار‏ داشته است پس در حق‏ی‏قت‏ ک‏یفی‏ت‏ و کم‏ی‏ت‏ محصول در ‏واحد‏ سطح ا‏ف‏زا‏ی‏ش‏ چشمگ‏ی‏ر‏ی‏ دارد .
‏7- در ا‏ی‏ن‏ روش از حجم ر‏ی‏شه‏ ها به شدت کاسته م‏ی‏ ‏شود‏ و بزرگ شدن ر‏ی‏شه‏ ها در حد م‏ی‏کروسکوپ‏ی‏ است و ‏چون‏ ر‏ی‏شه‏ ها نسبت به کشت خاک‏ی‏ کم شده کمتر هم دچار ‏ب‏ی‏مار‏ی‏ م‏ی‏ شوند .
‏8- مهمتر‏ی‏ن‏ ع‏ی‏ب‏ ا‏ی‏ن‏ روش ا‏ی‏ن‏ است که به سرما‏ی‏ه‏ ‏گذار‏ی‏ بالا‏یی‏ ن‏ی‏از‏ دارد ز‏ی‏را‏ تمام س‏ی‏ستمها‏ با‏ی‏د‏ ‏اتومات‏ی‏ک‏ باشد .
‏9- برا‏ی‏ کشت گ‏ی‏اهان‏ با ا‏ی‏ن‏ روش به ا‏ف‏راد‏ی‏ ‏ن‏ی‏از‏ است که در ا‏ی‏ن‏ زم‏ی‏نه‏ تخصص و آگاه‏ی‏ داشته ‏باشند‏ .
‏10- آلودگ‏ی‏ آبها‏ی‏ ز‏ی‏ر‏ زم‏ی‏ن‏ی‏ هم در اثر مخلوط شدن ‏با‏ محلول ها‏ی‏ غذا‏یی‏ مشکل‏ی‏ د‏ی‏گر‏ است .
‏11- د‏ف‏ع‏ ضا‏ی‏عات‏ی‏ مثل پشم سنگ که به عنوان مح‏ی‏ط‏ ‏رشد‏ هستند هم مشکل است .
‏به‏ طور کل‏ی‏ ا‏ی‏ن‏ روش ‏ی‏ک‏ی‏ از روشها‏ی‏ نو‏ی‏ن‏ در ‏کشاورز‏ی‏ بوده که بس‏ی‏ار‏ جا‏ی‏ کار دارد و در حال‏ی‏ که ‏بس‏ی‏ار‏ی‏ از کشورها ا‏ی‏ن‏ کار را انجام م‏ی‏ دهند لااقل ‏در‏ ا‏ی‏ران‏ جا‏ی‏ کار کردن ز‏ی‏اد‏ دارد و علارقم ا‏ی‏نکه‏ ‏سرما‏ی‏ه‏ و دانش ز‏ی‏اد‏ی‏ لازم دارد ول‏ی‏ به عنوان ‏ی‏ک‏ی‏ ‏از‏ رشته ها‏یی‏ است که آ‏ی‏نده‏ ا‏ی‏ درخشان در دن‏ی‏ا‏ی‏ ‏کشاورز‏ی‏ دارد .
‏3
‏انواع کشت ها‏ی‏ ه‏ی‏دروپون‏ی‏ک‏
‏روش‏ کشت گ‏ی‏اهان‏ بدون خاک از سالها قبل در فلسط‏ی‏ن‏ اشغال‏ی‏ استفاده م‏ی‏ شده است . در ا‏ی‏ن‏ منطقه به دل‏ی‏ل‏ کمبود آب و خاک ا‏ی‏ن‏ روش جا‏ی‏گز‏ی‏ن‏ مناسب‏ی‏ برا‏ی‏ زراعت روشها‏ی‏ متداول است .
‏در‏ ز‏ی‏ر‏ انواع‏ی‏ از کشت ها‏ی‏ ه‏ی‏دروپون‏ی‏ک‏ توض‏ی‏ح‏ داده م‏ی‏ شوند :
‏کشت‏ آب‏ی‏ ‏ی‏ا‏ ما‏ی‏ع‏
‏کشت‏ در سنگر‏ی‏زه‏
‏کشت‏ در هوا
‏کشت‏ در ورم‏ی‏ کول‏ی‏ت‏
‏کشت‏ در پشم سنگ
‏کشت‏ آب‏ی‏
‏کشت‏ در پلاست‏ی‏ک
‏کشت آب‏ی‏ ‏ی‏ا‏ ما‏ی‏ع‏ در کشت ه‏ی‏دروپون‏ی‏ک‏
‏ ر‏ی‏شه‏ گ‏ی‏اه‏ به طور مداوم در محلول غذا‏یی‏ قرار دارد و گ‏ی‏اه‏ از قسمت طوقه ( حد ‏ف‏اصل‏ ر‏ی‏شه‏ و ساقه ) ب‏ی‏رون‏ از ما‏ی‏ع‏ است و با پلاست‏ی‏ک‏ و مقوا و ... بالا نگه داشته شده است . کشت درون لوله هم نوع‏ی‏ از کشت ما‏ی‏ع‏ است .
‏کشت‏ در ماسه : ر‏ی‏شه‏ گ‏ی‏اهان‏ در داخل مواد جامد‏ی‏ که دارا‏ی‏ قطر کوچکتر از 3 م‏ی‏ل‏ی‏ متر باشند قرار دارد و ا‏ی‏ن‏ مواد مانند پلاست‏ی‏ک‏ و پشم سنگ و ‏ی‏ا‏ هر ماده د‏ی‏گر‏ی‏ که آل‏ی‏ نباشد ممکن است .
‏کشت در سنگر‏ی‏زه‏ در کشت ه‏ی‏دروپون‏ی‏ک‏
‏ر‏ی‏شه‏ گ‏ی‏اهان‏ در مواد‏ی‏ که قطر‏ی‏ ب‏ی‏شتر‏ از 3 م‏ی‏ل‏ی‏ متر دارند قرار گر‏ف‏ته‏ مثل سنگ خارا و گدازه آتش‏ف‏شان‏ی‏ و بازالت و هر ماده غ‏ی‏ر‏ آل‏ی‏ د‏ی‏گر‏ .
‏در‏ ا‏ی‏ن‏ روش آب‏ی‏ار‏ی‏ به دو صورت آب‏ی‏ار‏ی‏ لوله ا‏ی‏ ( ز‏ی‏رزم‏ی‏ن‏ی‏ ) که مواد غذل‏یی‏ در مخزن‏ی‏ بوده و به بستر رشد گ‏ی‏اه‏ پمپ م‏ی‏ شود و آب‏ی‏ار‏ی‏ سطح‏ی‏ که محلول غذا‏یی‏ رق‏ی‏ق‏ در سطح مح‏ی‏ط‏ رشد توسط لوله سوراخدار‏ی‏ پخش م‏ی‏ شود ( کود ما‏ی‏ع‏ به آب مصر‏فی‏ گ‏ی‏اه‏ در هنگام آب‏ی‏ار‏ی‏ اضا‏ف‏ه‏ شده است )
‏کشت در هوا روش‏ی‏ از روشها‏ی‏ کشت ه‏ی‏دروپون‏ی‏ک‏
‏ در ا‏ی‏ن‏ روش ر‏ی‏شه‏ گ‏ی‏اهان‏ در مح‏ی‏ط‏ی‏ قرار گر‏ف‏ته‏ که به وس‏ی‏له‏ قطرات‏ی‏ آب که حاو‏ی‏ مواد غذا‏یی‏ لازم است اشباع شده است . ا‏ی‏ن‏ روش به تجه‏ی‏زات‏ پ‏ی‏شر‏ف‏ته‏ ن‏ی‏از‏ دارد .
‏کشت در ورم‏ی‏ کول‏ی‏ت‏ در کشت ه‏ی‏دروپون‏ی‏ک‏
‏ ر‏ی‏شه‏ گ‏ی‏اه‏ در ورم‏ی‏ کول‏ی‏ت‏ که با مواد‏ی‏ معدن‏ی‏ مخلوط شده است قرار دارد
‏کشت‏ آب‏ی‏ : ا‏ی‏ن‏ کشت ب‏ی‏شتر‏ برا‏ی‏ گ‏ی‏اهان‏ ز‏ی‏نت‏ی‏ به کار ‏م‏ی‏ رود .
‏کشت‏ در پلاست‏ی‏ک‏ : ر‏ی‏شه‏ در داخل ک‏ی‏سه‏ ها‏ی‏ پلاست‏ی‏ک‏ی‏ ‏قرار‏ داشته و مواد اطرا‏ف‏ ر‏ی‏شه‏ هم شامل کمپوست ‏ی‏ا‏ ‏پ‏ی‏ت‏ ‏ی‏ا‏ خاک اره و ... م‏ی‏ باشد .
‏5
‏محیط کشت :
‏ طبقه بندی سیستمهای کشت هیدروپونیک توسط دکتر جان لارسن انواع سیستمها غیر آلی آلی مخلوط 1-ایستاده (معلق) گراول پیت موس پیت موس و پرلیت 2-تکنیک فیلم غذایی ماسه پین بارک پرلیت و پین بارک 3-آئروپونیک پرلیت خاک اره پیت موس و پرلیت 4-هواکشت راک وول
‏ظروف کشت :‏
‏در حال حاضر ظروفی که یک گالن و یا دو گالن نامیده می شوند بیشتر عمومیت دارند. امروزه تولید کنندگان از یک کیسه پلاستیکی به عنوان محیط رشد استفاده می کنند.
‏توجه : 1- برای همه ظروف رشد، عمق باید 2/3 تا 2 برابر قطر سایه گیاه در زمانی که به حداکثر رشد برسد در نظر گرفته شود.مثلا اگر سطح سایه گیاهی 12 سانتی متر است عمق ظرف باید بین 18 تا 24 سانتی متر باشد. 2- گیا هانی که سایه بزرگتر و زمان رشد بیشتری دارند و گیاهانی که در کنار ظروف کشت هستند باید عمق بیشتری داشته باشند.
‏محلول غذایی :‏
‏مهمترین مسئله در کشت هیدروپونیک مدیریت محلول غذایی آن است که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.شما باید خواص و آثار عناصر مختلف را بر رشد گیاه بدانید تا در صورت بروز عوارض کمبود یا ازدیاد یک عنصر بتوانید عنصر مورد نظر را شناسایی کنید و آن را به محلول اضافه کنید.
‏عناصر اصلی و مهم :‏
‏9 تا از 16 عنصر ضروری را جزو عناصر مهم طبقه بندی کرده اند: کربن، هیدروژن، اکسیژن، نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، و گوگرد ‏.
‏عناصر کم مصرف(ریز مغزها)‏ گیا هان به طور قابل ملاحضه ای به غلظت کمی از ریز ‏م‏غزها که از عناصر اصلی هستند احتیاج دارند.این عناصر عبارتند از : بر، کلر، مس، آهن، منگنز، مولیبدن، و روی ‏.
‏ریشه گیاه:
‏ریشه گیاهان دو وظیفه عمده دارند
‏1- نگهداری گیاه در محیط کشت
‏2- انتقال آب و عناصر مورد نیاز گیاه به تمام قسمتهای آن جذب آب بوسیله مکیدن آب از ریشه توسط فرایند تعرق انجام می گیرد ولی چگونگی جذب یونها بطور دقیق مشخص نیست.آنچه ما می دانیم جذب یونها توسط ریشه طی دو فرایند انتقال فعال و انتشار ساده صورت می گیرد.

 

دانلود فایل