بخشی از متن پاورپوینت:
دستورالعملاقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
اجرایی ماده 144 قانون برنامه چهارم توسعه
(موضوع قیمت تمام شده فعالیتها و خدمات)
ماده 15_ تشویق کارکنان و مدیران واحد مجری
صرفهجویی حاصل از تفاضل بین قیمت تمام شده مورد توافق در توافقنامه مبادله شده با مدیر واحد مجری (اعتبارات مصوب) و هزینههای قطعی فعالیت یا خدمات در همان سال، در طول برنامه چهارم به شرح ذیل هزینه خواهد شد:
15_1_ شصت درصد (60%) رقم حاصل از صرفهجویی به منظور ایجاد انگیزه در کارکنان واحد مجری به شرح ذیل پرداخت میگردد:
الف) حداقل 10 و حداکثر 20 درصد رقم فوقالذکر به مدیر واحد مجری با نظر دستگاه بر اساس کیفیت ارائه خدمات و رضایت خدمتگیرندگان و درصورتیکه رقم اختصاص یافته کمتر از سهم سایر کارکنان باشد رقم مذکور تا سقف پیشبینی شده در تبصره ذیل بند (15-2) قابل افزایش خواهد بود.
ب) پرداخت انگیزشی و کارایی به کارکنان واحد مجری حداکثر معادل حقوق و مزایای ماهانه آنان به ازای هر ماه، در طول توافقنامه با نظر مدیر واحد مجری (پرداخت کارایی به سایر کارکنان، با نظر مدیر و میزان تأثیرگذاری آنها در کیفیت انجام فعالیت و ارائه خدمات بلامانع است.)
15_2_ چهل درصد (40%) رقم حاصل از صرفهجویی به طریق ذیل برای ارتقاء کیفی خدمات، تشویق کارکنان ستادی واحدهای ذیربط هزینه میگردد:
الف) سی درصد (30%) رقم مذکور برای ارتقاء و بهبود کیفی خدمات نظیر اصلاح نظامهای مدیریتی، آموزشی و بهسازی کارکنان، ارایه خدمات برتر و تجهیز و بازسازی امکانات و یا خرید تجهیزات مورد نیاز برای واحد مجری.
ب) ده درصد (10%) رقم مذکور برای تشویق کارکنان ستادی (واحد ناظر) واحدهای ذیربط که بر اجرای این آییننامه نظارت میکنند.
تبصره: تشویقها، زمانی که صرفهجویی محقق شد، قابل پرداخت میباشد و حداکثر معادل حقوق و مزایای ماهیانه مدیران و کارکنان در طول زمان اجرای توافقنامه خواهد بود.
15-3- مدیر واحد مجری موظف است گزارش حساب اجرای این ماده را به تفصیل به مدیریت ذیربط دستگاه متبوع (واحد ناظر) ارایه نماید.
15-4- دستگاه اجرایی میتواند در صورت ضرورت از یک نفر صاحبنظر یا حسابرس مستقل به منظور تطبیق معیارهای کمی و کیفی مورد توافق در توافقنامه، استفاده نماید.
1- تعریف بـودجه:
بودجه سندی است مالی که بیانگر درآمدها و مخارج یک موسسه طی یک دوره مالی (معمولا یک سال) می باشد.
بودجه یکی از ابزارهایی است که هم در برنامه ریزی عملیاتی یک موسسه به کار برده می شود و از طرف دیگر یک مکانیسم نظارتی و بررسی عملکرد مدیریتی نیز محسوب می گردد.
2- تاریخچه بودجه
بودجه از کلمه فرانسوی Budjet به معنای کیسه یا انبان چرمی در فرانسه گرفته شده است که وزیر دارایی وقت آن زمان درآمدهای اخذشده و مالیات ها را در آن کیسه نگهداری می نموه است. تقریبا معنا و مفهوم آن همانند کلمه بانک و بانکو در ایتالیا بوده است.
نظریه تنظیم بودجه بر حسب برنامه در سال 1949 توسط کمیسیون “هوور” که مامور اصلاح مدیریت سازمانهای حکومت مرکزی در آمریکا گردیده بود، مطرح گردید که بودجه های مالی و برنامه ای دستگاه هایی دولتی نمونه این بودجه است.
3- مراحل یا فرآیند بودجه مطلوب
1- عملیات و فعالیت هایی را که سازمان به منظور نیل به هدف معین پیشنهاد می نماید، به خوبی نشان دهد.
2- هزینه عملیات را طبق روشهای علمی برآورد نماید.
3- منابع تحصیل درآمد را مشخص نماید.
فهرست مطالب :
انواع بودجه بودجه برنامه ای
بودجه عملیاتی
هزینهیابی در دو مرحله انجام میگیرد
تفاوت بودجه بر مبنای عملیات و ABC
فواید بودجه بندی جدید
شاخصهای اندازهگیری فعالیت
هزینه کل و هزینه واحد تولید محصول
متدولوژی هزینهیابی بر مبنای فعالیت از 5 مرحله تشکیل شده است
مشخص کردن فعالیتها و هدف کمی آنها
جمع آوری و تعیین هزینهها
ردیابی و برقراری ارتباط بین هزینههای مستقیم و فعالیتها
ردیابی و برقراری ارتباط بین هزینههای غیرمستقیم و فعالیتها